Hjem

Foreldrefri sone i barnefotballen

Foran 2015-sesongen innfører NFF foreldrefrie soner i barnefotballen. Så langt det lar seg gjøre skal foreldre og publikum oppholde seg på motsatt side av der trenere og innbyttere befinner seg. Hvis dette ikke er mulig skal det markeres et skille med kjegler, slik at de ikke står samlet. 

Målet er å unngå at foreldrene blander seg for mye fra sidelinjen, samtidig som at dommerne skal skånes. 

 - Vi har dessverre hatt en del episoder der enkelte foreldre ikke har vært bevisst på sin voksenrolle under kamper. Derfor tar vi grep, sier utviklingsdirektør i NFF, Alf Hansen. 

I fjor ble det innført en prøveordning i enkelte kretser. Den fungerte såpass bra at retningslinjene nå innføres i alle kretser fra 2015-sesongen. 

- Vi vil tydeliggjøre at det er et klart skille mellom det å være tilskuer og en del av den sportslige avviklingen. Flere kretser og klubber har hatt positive erfaringer med denne ordningen, sier Hansen. 

Utviklingsdirektøren forteller at dette er ett av flere trekk fra NFF om å styrke kvaliteten i barnefotballen. 

- Vi har også en klar oppfordring at klubbene stiller med kampverter som skal representere klubben under kampene, og bidra til at det skal være en positiv opplevelse, avslutter Hansen.

Klubbinfo


Besøksadr
: B.A.Løvoldsv 88, 9022 Krokelvdalen
Postadr: Postboks 5508, 9288 Tromsø
Telefon: 973 06 369 (ons. 1800-1900)
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Bankkonto: 4750 21 32535
Org.nr: 875756982
Klubbnr: GR19020016

facebook

Partnere

Grasrotandelen

Jeg brukte mye penger på fyll, damer og raske biler. Resten bare sløste jeg bort. -- George Best

FaceFans

Legetøj og BørnetøjTurtle